112

Helers genaaid na stelen naaimachines

Vier jongens zijn maandag opgepakt omdat ze meerdere naaimachines hebben gestolen in Rotterdam, zo meldt de politie dinsdag. Ze naaiden zichzelf door de buit aan te bieden op een website voor tweedehands artikelen.

De 42-jarige eigenaresse van het bedrijfspand meldt zich maandag bij de politie om aangifte te doen van de diefstal van acht waardevolle naaimachines. Ze geeft direct aan dat ze haar naaimachines ook al op de advertentiewebsite voorbij heeft zien komen. Voor de politie is het dus makkelijk op te lossen en agenten komen direct in actie. De vrouw maakt een afspraak met de verkopers voor het kopen van de machines.

Tijdens de afspraak, op een locatie in Rotterdam-Zuid, is de politie met meerdere agenten ter plaatse. Vier mannen komen naar de afspraak, maar zij hebben al vrij snel in de gaten dat er iets niet niet in de haak is. Ze vluchten en de politie zet direct de achtervolg in. De vier gasten van respectievelijk 15, 16, 18 en 19 jaar, worden bijgehaald en gearresteerd. Zij zitten vast voor verder onderzoek.