GEZOCHT: Wie pleegde fatale overval op Mien Graveland?

De politie is nog altijd op zoek naar de daders van de fatale overval op de 86-jarige Mien Graveland uit Helmond. Ze kwam 29 augustus vorig jaar om het leven toen ze zwaar werd toegetakeld tijdens een woningoverval.

Het was die vrijdagochtend tussen 10.30 en 13.30 uur. Er wordt bij de woning van Mien aan de Bestevaer aangebeld. Twee mannen die zich vermoedelijk voordoen als medewerkers van een energiebedrijf weten toegang tot haar huis te krijgen.

Mien wordt hard in haar gezicht geslagen, waarschijnlijk met een lamp. “Dit verklaart ook de botbreuken in haar gezicht”, legt een woordvoerder van de politie uit. “Ze was ook vastgebonden met tie-wraps. Deze zaten zo strak, dat ze in haar huid sneden, tot op het bot. Dit moet ook geweldig veel pijn hebben gedaan.”

Dochter vindt haar

Een van haar dochters maakt zich zorgen als ze geen contact met haar krijgt en gaat bij Mien langs. Daar treft ze haar moeder, liggend op de grond, aan. “Ik herkende haar niet meer terug, zo verschrikkelijk zag het eruit. Je ziet een gezicht dat geen gezicht meer is.”

Mien is er slecht aan toe, maar is nog wel aanspreekbaar. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht, hier overlijdt ze alsnog aan haar verwondingen. Een omwonende zou de twee vermoedelijke daders nog wel hebben zien vertrekken uit haar huis.

Signalement

De politie is op zoek naar twee mannen van rond de 20 jaar. Ze zijn tussen de 1.75 en 1.80 meter lang. Een van hen had vermoedelijke een logo van een energiebedrijf op zijn kleding, de ander had een witte ‘V’ op zijn rug.

In de hoop de gouden tip te krijgen, looft de politie een hoge beloning uit. Degene die met de tip komt die de zaak oplost, kan 12.500 euro verwachten. De politie hoopt dan ook dat mensen gehoor geven aan deze oproep: “Kom alsjeblieft met tips, hoe onbelangrijk ze ook lijken. Ze kunnen heel belangrijk zijn en tot de oplossing leiden.”

Mensen die meer weten, kunnen contact opnemen met de Opsporingstiplijn op 0800 – 6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.