Gewapende man in Hilversum overmeesterd

De man die donderdagavond zendtijd eiste op de redactie van het NOS Journaal, is op het Journaalplein gearresteerd. Hij wordt naar het politiebureau gebracht. Dat heeft de politie Gooi en Vechtstreek laten weten.

De recherche doorzoekt de omgeving van het pand. Wegen zijn daarom afgezet. Het gebouw van de NOS is volgens de politie ontruimd en wordt eveneens doorzocht. Een man is donderdagavond de studio van NOS binnengedrongen om zendtijd te eisen. Het pand op het Media Park wordt ontruimd. De politie is in grote getale aanwezig. De man is door een beveiliger overmeesterd, melden bronnen op het Media Park

De reguliere uitzending van het Achtuurjournaal is onderbroken. Deze begon wel om 20.00 uur, maar kort daarna werd de uitzending afgebroken. “In verband met omstandigheden is er op dit moment geen journaal mogelijk”, aldus de NPO1.

Het is niet duidelijk wat de man met de extra zendtijd wilde  doen. Ook is de identiteit van de man niet bekend. Of al het personeel uit het pand is, is niet duidelijk. Buiten het gebouw staan zo’n 70 tot 80 mensen.

LEES OOK: Dossier – Gewapende man kaapt NOS