Gezondheid

Gemeente zit gehandicapten dwars

Stichting Huifbedrijden Walcheren vreest voor haar bestaan, omdat het onmogelijk lijkt om het oplaadhuisje bij camping De Heksenketel te legaliseren. Ria van Elswijk zette een stichting op, regelde paarden, een huifkar met bed, vrijwilligers en het noodzakelijke oplaadhuisje zodat gehandicapten vanuit hun rolstoel op het huifbed kunnen worden getakeld. Maar voor de bouw van het huisje bleek ze een vergunning nodig te hebben, maar daar heeft ze nooit bij stil gestaan.

Nu wil de gemeente dat het gloednieuwe gebouwtje wordt afgebroken en elders wordt opgebouwd. Alle andere vergunningen waren in orde, maar de gemeente toont nauwelijks begrip voor de situatie. In een schriftelijke verklaring laat de gemeente weten geen mededelingen te willen doen, zolang de zaak onder de rechter is.

Ria is ten einde raad want het opnieuw opbouwen van een oplaadhuisje kan zij niet betalen en dat zou het einde van de stichting betekenen. Een prachtig uitje voor lichamelijk gehandicapten zou hiermee verloren te gaan.