112

Familie maakt zich zorgen over vermiste Stephanie (19)

Stephanie uit Leeuwarden is sinds dinsdagochtend spoorloos. Ze is weggelopen uit de instelling waar ze vrijwillig verbleef vanwege een posttraumatische stressstoornis (PTSS). De familie van de net 19 geworden vrouw vreest voor het ergste.

Het is onmogelijk om contact met haar te krijgen omdat ze in de instelling geen mobiele telefoon mocht hebben. Ze heeft alleen een klein beetje geld op zak. De politie zegt niet te kunnen helpen omdat Stephanie meerderjarig is en er dus zelf voor mag kiezen of ze de vrijwillige instelling wil verlaten.

De 18-jarige Stephanie kampt sinds eind 2013 met PTSS. Haar 27-jarige broer botste met zijn scooter frontaal op een tractor en kwam daarbij om het leven. Het viel voor de hele familie zwaar, maar vooral Stephanie ging er aan onderdoor. Vanwege aanhoudende klachten besloot ze zich te laten onderzoeken en werd de diagnose PTSS gesteld. Daarom ging Stephanie naar een instelling om behandeld te worden.

Dat ze nog steeds heel erg kampt met het verlies van haar broer bleek een paar maanden terug. Ze liep exact een jaar na het fatale ongeval van haar broer weg, maar kwam niet veel later terug. Dit keer heeft ze ook een briefje achtergelaten. Een andere broer vermoedt dat er dinsdagochtend iets is gebeurd in de instelling wat haar heeft doen besluiten om weg te lopen.

Mensen die Stephanie herkennen of hebben gezien sinds dinsdagochtend, kunnen contact opnemen met Hart van Nederland op 020 – 800 7777.