Sport

Extra maatregelen rond Ajax - Feyenoord

De gemeente Amsterdam neemt zondag extra veiligheidsmaatregelen rond de voetbalwedstrijd Ajax – Feyenoord. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan vrijdag gezegd bij AT5.

De maatregelen volgen na de brand in het supportershome van Ajax. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Supporters houden rekening met brandstichting. Het supportershome is volledig afgebrand.

“We weten welke gevoelens er leven en daarom treffen we meer maatregelen dan we al zouden doen. We weten dat er zorgen bestaan bij Ajaxsupporters dat dit uit het Feyenoordkamp komt. En dus kan er extra spanning zijn en daar houd je rekening mee”, zo legde Van der Laan uit. Wat de maatregelen inhouden, zei de burgemeester niet.

Van der Laan praatte vrijdag met een vertegenwoordiger van de supporters over de ontstane situatie. “Het trof mij dat hij juist zijn hoofd goed koel hield. Ik hoop dat iedereen zijn hoofd koel houdt totdat de politie zijn onderzoek heeft afgemaakt. En ook daarna trouwens”, aldus Van der Laan. “Brandstichting lijkt niet onwaarschijnlijk maar je moet niet nu al uitspraken doen over de daders. De politie zoekt het allemaal uit en hopelijk vinden ze de daders.”

ANP