'Eind dit jaar nieuw supportershome Ajax'

De gemeente Amsterdam streeft ernaar voor het einde van dit jaar een nieuw supportershome van Ajax te hebben gerealiseerd. Dat liet een woordvoerder dinsdag weten. Het stadsbestuur wil het definitieve supportershonk bouwen in de parkeergarage onder de Amsterdam ArenA, aan de zuidkant. Het komt naast ingang Zuid H, waar de harde kern van Ajax gebruik van maakt.

Het oorspronkelijke supportershome in de buurt van het stadion brandde vorige week volledig af. Onderzoek van de politie toonde aan dat de brand was aangestoken. Er wordt gezocht naar twee mannen die kort voor en na de brand in de buurt zijn gesignaleerd.

De hoofdstad weet nog niet of Ajaxfans eerst nog terechtkunnen in een tijdelijk supportershome totdat de definitieve plek gereed is. Daarvoor moet de gemeente kijken naar zaken als veiligheid en openbare orde.

Een vastgoedondernemer die twee gebouwen verhuurt aan de Arenaboulevard, probeerde de komst van het supportershome onder het stadion aanvankelijk nog tegen te houden. Hij vreesde dat zijn panden daardoor minder waard zouden worden. Zijn advocaat liet aan de Amsterdamse stadszender AT5 weten dat hij de zaak heeft ingetrokken.

In de video hierboven een reportage over het afbranden van het supportershome.