Eet smakelijk: een broodje met echte muisjes

Een boterham met muisjes heeft voor Bert en Marijke een hele nieuwe, en vooral letterlijke, betekenis gekregen.

Het stel koopt trouw elke week drie broden voor in de vriezer. Bert haalt er een brood uit om een lekker bammetje te smeren. Dan komt hij erachter dat er een muis midden in het brood zit, die net als het brood gesneden.

Als goedmaker van de Albert Heijn voor het ‘extra ingrediënt’, kreeg hij een bloemetje, een flesje wijn en een tegoedbon. “Het gaat met niet om het geld of extra spullen, maar ik werd heel arrogant behandeld door de medewerkster”, zegt hij. “Dat er eens iets in je voedsel zit, kan gebeuren. Maar een muis!?!”

Reactie Albert Heijn

“We vinden het erg wat er gebeurd is en hebben de klant persoonlijk bezocht. Zowel voor excuses, om het product mee te nemen voor onderzoek en de schrik bij de klant te verzachten”, laat Albert Heijn weten in een schriftelijke reactie. “In dit geval is dat helaas niet gelukt. Hij mocht op onze kosten een dagje met zijn (klein)kinderen naar de Efteling, maar dit wilde hij niet. Ook was hij niet bereid het brood mee te geven voor nader onderzoek.”

De supermarkt die op de kleintjes let, laat verder weten: “We houden veel controles om te zorgen dat er niets in producten terecht kan komen, maar het kan incidenteel voorkomen dat er iets in een product belandt dat er niet thuishoort.”

Muis 2