Weer & Verkeer

Drukste spits van het jaar

Automobilisten in het hele land hebben donderdagochtend last van gladde wegen door sneeuw. Rond 8.00 uur stond er meer dan 500 kilometer file. De ANWB spreekt van de drukste spits tot nu toe dit jaar.

Op de A12, van Den Haag naar Utrecht is bij Reeuwijk een ongeval gebeurd met een vrachtwagen en drie auto’s. Op meer plekken stonden daar lange files: zo stond er rond 08.00 uur 32 km file op de A2 van Den Bosch naar Utrecht, tussen afrit Veghel en Everdingen. Op de A27 stond 22 km file van Breda naar Utrecht, tussen Breda en Werkendam.

In de tweede helft van donderdagmorgen zal de gladheid op steeds meer plaatsen verdwijnen. Plaatselijk komt ook mist voor. Vooral in Zuid-Holland zorgt dat voor hinder.

Woensdagavond en -nacht was het een chaos op de snelwegen rond Oss door een ijslaag op de weg. Pas rond 05.50 uur was de A50 in zuidelijke richting weer toegankelijk voor verkeer. De A59 en de A50 in noordelijke richting (een strook van 26 kilometer tussen Veghel en knooppunt Ravenstein) werden eerder in de nacht van woensdag op donderdag al geopend. Sommige automobilisten hebben meer dan zes uur in de file gestaan.