Droomreis wordt nachtmerrie in Brazilië

In Brazilië is afgelopen weekend de 60-jarige Nederlander Ronald Wolbeek uit Edam vermoord. Criminelen overvielen zijn zeiljacht, schoten hem neer en lieten Ronald stervend in de handen van zijn vriendin Riet (69) achter.

Het drama gebeurde bij de havenstad Sao Luis waar het stel lag aangemeerd. Midden in de nacht proberen drie overvallers de boot van Ronald en zijn 69-jarige vrouw Riet Bross op te komen. Als het alarm afgaat en Ronald en Riet de indringers willen te verjagen, wordt Ronald neergeschoten.

Voor Ronald was de boot zijn levenswerk. Hij werkte er jarenlang aan en woonde er inmiddels permanent op. Tien jaar geleden kwam hij Riet tegen. Volgens vrienden was het liefde op het eerste gezicht. Begin 2014 begonnen de twee aan hun wereldreis. De Braziliaanse politie onderzoekt de zaak, maar van de criminelen ontbreekt nog ieder spoor.

De familie zoekt een ervaren zeiler die de boot van Ronald naar huis kan varen. Belangstellenden kunnen zich melden bij onze redactie 020-8007702 of hart@sbs.nl.