112

Dronebeelden tonen totale verwoesting Nepal

Dronebeelden gemaakt boven de Nepalese hoofdstad Kathmandu tonen de verwoeste kracht van de aardbeving. Gebouwen en straten in de hoofdstad liggen in puin. Dinsdag maakte de Nepalese premier bekend dat het dodental van de aardbeving de komende dagen op kan lopen tot boven de 10.000.

Volgens het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken was het aantal doden dinsdag opgelopen tot 4349. Meer dan 7000 mensen zijn gewond geraakt.

In het Aziatische land is het Nederlandse hulpteam USAR aan het zoeken naar overlevenden, maar nog zonder resultaat.  USAR.NL meldt dinsdagochtend dat twee reddingsgroepen op verschillende locaties in Kathmandu hebben gezocht. De reddingswerkers zoeken sinds maandag in Kathmandu. Ze zijn ingezet bij een ingestort hotel en een woonhuis. Er wordt gezocht met onder meer speurhonden.

Dinsdagmiddag komt wel het eerste militaire vliegtuig met aan boord veertig Nederlanders aan op vliegveld Eindhoven. Op de vlucht zitten ouderen, zwangeren en mensen met kleine kinderen die in Nepal waren tijdens de aardbeving van zaterdagochtend.

LEES OOK: Aardbeving treft Nepal