Dordrecht zet beroepsklager Mustafa in cel

De gemeente Dordrecht heeft Mustafa Karasahin achter de tralies gezet omdat hij de gemeente blijft stalken met brieven. Hij moet zestien dagen brommen.

Eerder had de rechter al bepaald dat Mustafa moest stoppen met het lastigvallen van de gemeente nadat hij meer dan 3500 brieven had gestuurd met klachten. De kosten voor de gemeente liepen hierdoor op tot 500.000 euro per jaar.

De beroepsklager kreeg te horen dat hij niet meer dan twee brieven per maand mocht sturen. Dit heeft hij overtreden door in deze maand al weer 18 klachten te hebben doorgestuurd, voor elke brief te veel moet hij een dag achter de tralies.

Conflict tussen Mustafa en gemeente

Mustafa is handelaar in onroerend goed en ligt al jaren met de gemeente overhoop. De gemeente zou nog bijna acht ton krijgen omdat hij dwangsommen en onroerendezaakbelasting niet betaalde. Toen de gemeente begon met het veilen van de huizen van Mustafa, werd hij boos en greep hij naar de pen.

Een gemeente is verplicht om alle brieven van burgers te beantwoorden. Daarom wilde de gemeente al een stop. “Het is pure wraak”, zei haar advocaat in september nog tegen de rechter. Mustafa liet toen al weten dat zelfs de rechter en de gevangenis hem niet zouden stoppen.”Ze weten nog lang niet hoe vasthoudend ik ben, ik ga door tot ik mijn laatste adem uitblaas.”