112

Brand Heerlen na uren onder controle

De brandweer is in Heerlen uren bezig geweest om een brand in een bedrijfsverzamelgebouw onder controle te krijgen. Brandweerlieden waren toen al bijna vijf uur aan het blussen aan de Passartweg.

Dat lukte pas nadat met een shovel gaten waren gemaakt in muren. Daardoor kon een brandhaard in de kelder worden bereikt, liet de brandweer maandag rond 02:45 uur weten. Volgens de brandweerwoordvoerder kan het nablussen tot in de loop van de ochtend duren.

De bewoners van ruim tien woningen die tegenover en naast het pand staan moesten een tijdje hun huis uit. Dat was uit voorzorg. Ze mogen inmiddels weer terug naar binnen. De brandweer roept omwonenden wel op om ramen en deuren te sluiten uit de rook te blijven die tijdens het nablussen vrij kan komen.

Het pand heeft twee verdiepingen. Op de begane grond werd volgens de woordvoerder kleding verkocht. In de kelder stonden onder meer auto’s en caravans. Hoe groot de schade is, kon de woordvoerder niet zeggen. De brand is uitslaand geweest. Er zijn geen gewonden gevallen.

Redactie / ANP