112

Brand in Assen op plek stille tocht Tom de Munter

In een leegstaand pand aan de Groningerstraat in Assen is dinsdagavond brand uitgebroken. Dit is het pand waar eerder op de dag nog een stille tocht werd gehouden voor de 24-jarige Tom de Munter, die om het leven kwam na een mishandeling tijdens de TT-nacht.

“Onderzoek moet uitwijzen of de locatie van de brand toeval is, of dat het met elkaar te maken heeft”, aldus de veiligheidsregio Drenthe tegen Hart van Nederland. Bij het einde van de stille tocht werden bij dit pand, waar Tom voor de deur werd mishandeld, bloemen gelegd en kaarsen aangestoken.

Een mogelijk scenario is dat de kaarsen van de stille tocht tot de brand hebben geleid, maar ook brandstichting is mogelijk. Vanwege de grootte van het pand en de locatie dicht bij het centrum werd door de hulpdiensten met groot materieel uitgerukt, rond 23.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

In de nacht van 26 op 27 juni werd Tom mishandeld voor de deur van het gebouw. Hij overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen. Naar de dader wordt nog altijd gezocht, mogelijk is een groep twintigers getuige geweest van de mishandeling.