Boze bewoners bekladden huizen vanwege asielzoekers

Huizen in Enschede zijn woensdag beklad door mensen die tegen de komst zijn van extra asielzoekers naar de wijk Dolphia. Onder bewoners heerst veel onrust over mogelijke plannen van de gemeente.

Zo zou wethouder Jurgen van Houdt bij een raadsvergadering hebben gesuggereerd dat hij leegstaande woningen in de wijk ook zou willen gebruiken om vluchtelingen te herbergen. Een idee dat bij veel buurtbewoners in het verkeerde keelgat is geschoten. De gemeente ontkent echter dat deze uitspraken zijn gedaan.

Ook in Wezep heeft onrust over de komt van asielzoekers tot bekladdingen geleid. Op de Noorderlichtkerk is de tekst “Nee azc” gekalkt. Ondanks verzet van de inwoners wil de gemeente een camping zeker vijf jaar lang omtoveren tot een asielzoekerscentrum voor zo’n 600 personen. Nu verblijven nog zo’n 150 Poolse arbeidsmigranten op deze camping.

Update 21.45 uur:

In Wezep heeft woensdagavond een verhitte bijeenkomst over de mogelijke opvang van asielzoekers plaatsgevonden. De discussie ging er fel aan toe. Zo fel zelfs dat de burgemeester nu overweegt de opvang van vluchtelingen in zijn gemeente niet door te laten gaan.