Blinde Barend wil meer actie van gemeente zien

Blinden en slechtzienden worden aan hun lot overgelaten en daar wil Barend Huigens uit Gouda iets aan doen. Hij zou graag willen zien dat de gemeente blinden en slechtzienden beter ondersteunt.

De 78-jarige Barend heeft minder dan 10 procent zicht. Hij ergert zich er groen en geel aan dat geleidelijnen voor blinden vaak in slechte staat zijn of zelfs het ontbreken. Zeker bij belangrijke gebouwen zoals een gemeentehuis of ziekenhuis vindt hij niet kunnen dat niet aan deze grote groep mensen wordt gedacht.

Tot zijn grote verbazing heeft de gemeente een andere visie op het geheel. Die liet aan Barend weten dat het niet binnen het beleid past. Daarna heeft hij boos een brief gestuurd, maar daar heeft hij nog geen antwoord op ontvangen.

Mobiliteitsvisie

De gemeente Gouda liet schriftelijk aan Hart van Nederland weten dat “de gemeente het belangrijk vindt dat openbare voorzieningen goed toegankelijk zijn. We gaan dit punt meenemen in de nieuwe Mobiliteitsvisie die dit jaar opgesteld gaat worden. Dit doen we ook bij mogelijke, geplande herinrichting van wegen en pleinen rondom belangrijke voorzieningen.”

Opvallend genoeg kreeg Barend vlak na ons gesprek met de gemeente te horen dat de wethouder graag met hem om tafel wil. “Het gesprek met de heer Huigens is een goed startpunt”, aldus de gemeente.