112

Bioscoopbezoekers redden man uit auto in sloot

Een bijzonder bioscoopbezoek zaterdagavond in Almkerk. Een medewerker zag rond een uur in de nacht hoe bij de bioscoop aan de Sportlaan een man het water inreed.

De man kwam vanaf de provinciale weg en wilde de rotonde nemen. Hij reed hierbij rechtdoor het gras in en belandde ondersteboven in een naastgelegen sloot. De medewerker alarmeerde zijn collega’s en bezoekers. Zo’n negen redders bedachten zich geen moment en doken het koude water in om de man te bevrijden. Ze tilden de auto omhoog, waarna de bestuurder eruit kon kruipen. Hulpdiensten kwamen ter plaatse, de bestuurder van de auto hoefde niet naar het ziekenhuis. De redders van de man kregen in de bioscoop warme dekens en koffie. Een van de betrokkenen reageert: “We kwamen uit de film en gingen in een film. Jeetje wat een avond hebben we gehad.”

De automobilist moest na het ongeval mee naar het politiebureau voor een alcoholtest. Daar bleek dat de 25-jarige bestuurder teveel alcohol had gedronken. Hij is zijn rijbewijs kwijt. Over de reddingsactie van de omstanders is de politie zeer te spreken. “Perfect werk van de redders. Het ging om bezoekers en werknemers van de bioscoop. Goed gedaan, we gaan ze zeker een bedankje sturen”, laat een woordvoerder weten.