112

Beslag op monstertruck Haaksbergen

Het Waarborgfonds Motorverkeer mag beslag leggen op de monstertruck waarmee vorig jaar in Haaksbergen een dodelijk ongeval gebeurde. Dat heeft de rechtbank in Almelo besloten naar aanleiding van een verzoek van het fonds.

Het beslag is pas aan de orde als het Openbaar Ministerie (OM) de truck vrijgeeft. Dit zal gebeuren nadat het technisch onderzoek is afgerond of, en dat is waarschijnlijker, nadat de strafzaak tegen chauffeur D. heeft plaatsgevonden. Het fonds en de chauffeur zijn wel een compromis overeengekomen. Als de truck wordt vrijgegeven en het fonds er beslag op legt, mag de chauffeur wel weer gebruikmaken van de truck en ermee optreden. Het fonds neemt het voertuig dan namelijk niet zelf in bewaring.

Bij het ongeluk in Haaksbergen vielen 3 doden en 28 gewonden. Het Waarborgfonds Motorverkeer schat de schade onder de slachtoffers voorlopig op ongeveer 4,5 miljoen euro, maar verwacht dat dit bedrag nog oploopt. Er hebben zich tachtig benadeelden bij het fonds gemeld.

Met de verkoop van D.’s bezittingen wil het fonds een deel van de schadevergoedingen bekostigen. Al eerder legde het fonds beslag op de woning en een bedrijfspand van D.

ANP