Dieren

Beleef de lente: lekker gluren bij de vogeltjes

Wie wil dat nou niet? Vierentwintig uur lang kijken in de vogelnestjes wat er allemaal gebeurt tussen de takjes. Zondagochtend zijn de webcams aangezet: liefhebbers kunnen weer lekker live mee gluren.

De Vogelbescherming heeft bij negen soorten vogels webcams in de nesten geplaatst. Via de website is te zien wat de bosuil, het roodborstje en de huismus zoal doen op een dag. De website is een doorslaand succes: het is het negende seizoen dat de Vogelbescherming de webcams laat draaien tijdens het broedseizoen en vorig jaar volgden maar liefst 1 miljoen kijkers het wel en wee van onze gevleugelde vrienden.

Dit jaar start Beleef de lente wel heel vroeg. De bosuil start al midden in de winter met het paren, broeden en groot brengen van hun jongen. En de Vogelbescherming wil dat de kijkers van Beleef de Lente niet onthouden. Vijf van de negen webcams zijn op dit moment open: die van de Kerkuil, Steenuil, Bosuil, de Slechtvalk en de Torenvalk. Deze soorten laten zich al regelmatig voor de camera’s zien. De kerkuilen zitten al dagelijks in hun nestkast en ook de torenvalk en slechtvalk hebben hun broedplek al geïnspecteerd.