112

Auto met spullen overleden dochter (2) gestolen

Remco Oversier uit het Brabantse Reusel is ontroostbaar. Hij kwam er donderdagochtend achter dat zijn auto is gestolen. Maar nog veel erger, in de auto lagen spulletjes van zijn onlangs overleden 2-jarige dochtertje Keet.

“We zijn woensdag langs het graf van Keet gegaan om grafstenen om te ruilen”, vertelt Remco. “Vanwege het slechte weer had ik de spullen in de auto laten liggen, zodat ik ze er vandaag uit kon halen.” Behalve de grafsteen lagen ook een knuffletje, bloemetjes en kaarsjes in de kofferbak van de auto. Remco heeft een oproep gedaan op Twitter in de hoop de spullen terug te krijgen.

Remco trof zijn dochtertje op 13 september dood aan in bed. Ook bij zijn werkgever en de achterban kwam het nieuws hard aan, Remco is de directeur van voetbalclub RKC Waalwijk. In de eerstvolgende thuiswedstrijd van de club, tegen FC Volendam, volgde dan ook een indrukwekkend eerbetoon. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden. In de tweede minuut van de wedstrijd volgde een zestig seconden durend applaus terwijl 2000 witte ballonnen werden opgelaten.

Vanavond om 22.30 uur het verhaal van Remco in Hart van Nederland op SBS 6.