Gezondheid

Astma-patiënt heeft last van circus

Een circus met kamelen, paarden en geiten voor de deur. De 16-jarige Bryan uit Utrecht had het niet slechter kunnen treffen. Bryan heeft een heftige vorm van astma en is daardoor zeer gevoelig voor pollen, huisstofmijt en dieren. Het circus heeft dan ook een slopende werking op zijn gezondheid.

De vader van Bryan is naar het circus gestapt om de situatie uit te leggen. Het circus wil best meewerken door de dieren aan de andere kant van het terrein neer te zetten, maar de gemeente Utrecht gooit roet in het eten. Zij staat het verplaatsen van de tenten en wagens niet toe en dreigt zelfs met een boete van 3000 euro als dit toch gebeurt.

Vader Ron heeft met de afdeling vergunningen van de gemeente gebeld en hen Bryan’s probleem uitgelegd, maar zij wilden hem niet helpen. Verplaatsen is niet toegestaan en een toezichthouder is al langs gestuurd om de situatie te bekijken. Vader Ron vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente hem zo tegenwerkt. Sinds het circus voor de deur staat gaat het slecht met Bryan. Hij gebruikt prednison om de hevige astma-aanvallen te bestrijden. Donderdag is hij onderzocht in het ziekenhuis.