Asielzoeker valt moeder en zoontje aan

In Gilze is een 23-jarige vrouw aangevallen door een verwarde en agressieve man. Het gaat om een 33-jarige man die in een asielzoekerscentrum verblijft.

Dit weekend maakt de vrouw met haar zoontje in de kinderwagen een wandeling bij haar huis aan de Tilburgsebaan, als de man haar kant op komt lopen. Hij trekt aan haar haren en duwt haar en haar zoontje tegen de grond. Gelukkig komt op dat moment net haar vriend aanrijden. Hij kan de dader overmeesteren en overdragen aan de politie.

De man verklaart tegen de politie dat hij een droom heeft gehad waarin hem gezegd is dat hij die vrouw moest slaan. Hij is maandag vrijgelaten en heeft een straatverbod gekregen.

Nogmaals raak

Nog diezelfde dag wordt de man opnieuw gezien in de Tilburgsebaan. Buren zien hem lopen en waarschuwen direct het slachtoffer. Haar vriend loopt naar buiten en werkt hem tegen de grond. De man is opnieuw aangehouden, voor het niet in acht nemen van het gebiedsverbod. Hij wordt voorgeleid.

Het slachtoffer is erg overstuur en durft niet meer alleen over straat. Ze krijgt slachtofferhulp. Ook in de buurt zorgt het incident voor veel onrust. “Ik snap niet dat de politie hem vrij heeft gelaten. Er moet zeker eerst iets misgaan, voordat ze iets kunnen doen,” zegt een omwonende.