Angelique helpt haar pleegkinderen in Nepal

Angelique van Hoof reist al vijftien jaar heen en weer naar Nepal. Alsof het zo had moeten zijn, is zij op het moment van de catastrofale aardbeving toevallig in Nederland. Haar zes pleegkinderen zitten nog wel in het getroffen gebied, maar konden gelukkig in veiligheid worden gebracht. Angelique doet er alles aan om haar kinderen en de door haar opgezette scholen te helpen in deze moeilijke tijd.

Sinds de aardbeving van zaterdag volgt ze het nieuws vanuit Nepal op de voet. “Ik ben me al heel lang bewust dat het kan gebeuren, maar toch schrok ik enorm toen het alarm afging”, vertelt Angelique. Ze wil natuurlijk dolgraag terug naar haar pleegkinderen, maar denkt dat ze op dit moment vanuit Nederland meer kan betekenen. De hele dag is ze druk in de weer om achter de schermen van alles te regelen voor de slachtoffers van de ramp.

In 2000 reisde Angelique voor het eerst naar Nepal en werd verliefd op het land. Ze besloot haar baan op te zeggen en in het land van haar dromen te gaan wonen en werken. Toen een echtpaar uit het dorp door een kerosine-explosie om het leven kwam, nam Angelique de kinderen van het stel onder haar hoede. Langzaam groeide ze uit tot moeder van zes weeskinderen en in 2002 besloot ze de kids te adopteren.

Bekijk hier de website van Angelique.