112

Amsterdammer slachtoffer van anti-homogeweld

Boudewijn van Sante is zaterdagnacht slachtoffer geworden van anti-homogeweld. De 46-jarige Amsterdammer werd in stadsdeel Bos en Lommer uitgescholden, in elkaar geslagen en beroofd. Dat meldt het Parool maandag.

Twee mannen vroegen of hij drugs wilde kopen, toen hij zei dat hij geen interesse had, begonnen ze direct op hem in te beuken. Ze riepen “geld, geld” en “vieze, vuile flikker”. “Gelukkig had ik een rugzak met een trui erin bij me. Dat kon ik als afstootblok voor mijn buik gebruiken”, zegt hij tegen de Amsterdamse krant.

Na een flinke klap op zijn oog viel hij op de grond. Toen hij korte tijd later weer opstond had hij de gelegenheid om een van de mannen in het kruis te trappen. De mannen gingen er vandoor met zijn portemonnee met zo’n 60 euro en zijn Iphone. “Daar slaan ze je dan helemaal voor in elkaar. Het waren twee Marokkaanse jongens van rond de twintig. In die zin heel voorspelbaar eigenlijk”, aldus Boudewijn tegen het Parool.

Het is de Amsterdammer niet in de koude kleren gaan zitten. Hij heeft veel last van hoofdpijn en is vergeetachtig. Zijn aangifte bij de politie moest worden afgebroken, want hij zat helemaal stuk. “Ik slaap ook heel slecht met erg veel dromen. Ik ben heel boos en emotioneel.”