Aanhoudingen voor gedwongen prostitutie meisje (16)

Drie mannen van 20, 23 en 26 zijn maandag aangehouden omdat ze ervan verdacht worden een 16-jarig meisje in de prostitutie te hebben gebracht. Dat meldde de politie donderdag.

De verdachten, afkomstig uit Rotterdam, Vlaardingen en één zonder vaste woon- of verblijfplaats, boden het meisje aan via advertenties op sekssites. Het slachtoffer had seks met de klanten in een kelderbox, dat gebeurde in mei vorig jaar.

Nadat een van de verdachten zichzelf meldde bij de politie kon het meisje achterhaald worden. Ze deed aangifte van mensenhandel. In het daarop volgende onderzoek werden door de politie twaalf klanten, in de leeftijd van 20 tot 65 jaar en afkomstig uit verschillende plaatsen in het land, achterhaald en aangehouden.

Verwondingen

De politie laat weten dat het minderjarige meisje ook zichtbare verwondingen had, zoals blauwe plekken. “Dit vormde voor de mannen geen belemmering om toch seks met haar te hebben.”

Twee van de drie verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft ze voor veertien dagen in bewaring gesteld.