Aanhouding na overval door nep-agenten

Een man is donderdagmiddag aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval eerder die dag in het Limburgse Velden. De politie is nog op zoek naar de overige verdachten.

Drie mannen hebben rond 10.30 uur een woning aan het Hasselt overvallen, verkleed als agenten. Een van de bewoners is hierbij gewond geraakt aan het hoofd. Een van de overvallers was in het bezit van een wapen.

Mogelijk gebruikte kledingstukken zijn in de buurt van het huis gevonden. Een busje, dat op de oprit van de woning stond, is ook in beslag genomen en afgetakeld. De politie gaat onderzoeken of de overvallers dit busje mogelijk hebben gebruikt bij de overval op de woning.

Klopjacht

Agenten hebben direct de hele omgeving afgezocht. Omdat twee van de verdachten in een BMW wegreden, is ook naar deze auto gezocht. Deze is nog niet gevonden.

De aangehouden verdachte werd rond 16.00 uur gepakt op de Schandeloseweg. De politie heeft de omgeving ook direct afgezet voor verder onderzoek. Het had op het moment van de arrestatie geen wapen op zak.

Signalement

De gebruikte auto is een blauwe BMW met kenteken 67-SV-G4. Over het uiterlijk van de nog voortvluchtige daders is niets bekendgemaakt.

Mensen die meer weten of iets zien, kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844. In geval van spoed of een verdachte situatie mag met alarmnummer 112 worden gebeld.