Nabestaanden horen huilend en juichend vonnis aan

Een emotioneel moment voor de nabestaanden van de vermoorde Claudia Oskam. Wanneer de rechter uitspraak doet tegen haar ex-man, hoor je haar familie en vrienden huilen en juichen.

De rechter acht moord door haar ex-man William R. bewezen en veroordeeld hem tot een celstraf van 14 jaar. Het hoger beroep van de zaak werd donderdag behandeld in het gerechtshof in Den Bosch. William R. was zelf niet bij de uitspraak aanwezig.

Claudia, moeder van 3 kinderen, verdween op 10 januari 2014 in Zevenbergen. Claudia en haar ex-man hadden een conflict over de hoogte van de alimentatie en daarom wilde Claudia een goed gesprek met haar ex aangaan. In plaats van een goed gesprek moest zij haar bezoek aan R. met de dood bekopen. Twee dagen later werd het lichaam van Claudia aangetroffen in een kanaal in Zevenbergen.

Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden voor het Hof in Den Bosch een celstraf van 12 jaar geëist tegen R. De rechtbank oordeelde eerder dat R. in een opwelling handelde en dat er dus sprake zou zijn van doodslag. Het OM ging tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Al snel na de moord wezen de sporen in de richting van Claudia’s ex-man, die kort na zijn aanhouding bekende zijn ex-vrouw om het leven te hebben gebracht.