Zware mishandeling politieagent

Een agent is in de nacht van zaterdag op zondag zodanig verwond door een verdachte dat de politieman zijn onderbeen op twee plekken heeft gebroken. Dat gebeurde in het centrum van Gorinchem.

Drie mannen uit Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam waren een horecagelegenheid uitgezet, omdat ze binnen hadden gevochten. Maar toen ze vervolgens de straat op waren gezet, gingen ze vrolijk door. Agenten met een wapenstok probeerden om het drietal weg te jagen, dat had een averechts effect.

De vechtersbazen gooiden een fiets naar één van de agenten, waarop het trio werd aangehouden. Een van hen, een 22-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam, verzette zich met hand en tand. Dat ging met zoveel geweld gepaard dat de agent die hem wilde inrekenen, zijn onderbeen op twee plaatsen brak.

Onrustig

Naast de aanhoudingen van het drietal heeft de politie ook nog zeven andere mensen aangehouden. Volgens de politie was het een onrustig uitgaansweekend in het Zuid-Hollandse plaatsje. Op een gegeven moment sloeg de vlam zelfs zo in de pan dat de politie het uitgaanspubliek moest beschermen tegen dronken en overlastgevende jongeren.