112

Dode en zwaargewonde bij auto te water

Zaterdagnacht is in Rouveen een personenauto te water geraakt. Het ernstige eenzijdige verkeersongeval vond plaats op de Stadsweg. Een persoon is overleden en de andere raakte zwaargewond.

De personenauto van de twee raakte door nog onbekende oorzaak te water. Omstreeks middernacht kreeg de meldkamer bericht over een voertuig te water. Ter plaatse lag een personenauto op zijn kop in het water. Politie en brandweer wisten de twee inzittenden uit de auto te halen. Voor hen werd een traumahelicopter opgeroepen. Beide slachtoffers waren niet aanspreekbaar en zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Een duikteam van de brandweer heeft nog enige tijd gezocht naar mogelijk andere slachtoffers, maar die werden niet aangetroffen.

De bestuurder, een 19-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel is overleden. Een tweede inzittende, een 16-jarig meisje uit dezelfde woonplaats, ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de toedracht van het ongeval is geweest.