Zeemannen zoeken liefde op Valentijnsdag

Niet alleen boeren hebben het moeilijk in hun zoektocht naar ware liefde, ook voor zeemannen is het niet altijd makkelijk een partner te vinden. Het Maritiem Museum Rotterdam heeft al een tentoonstelling gewijd aan het seksleven van zeemannen (Seks & The Sea) en gaat zich nu ook bezighouden met hun liefdesleven. Op Valentijnsdag wordt de datingavond Zeeman zoekt vrouw georganiseerd in het museum.

Mannen en vrouwen die werkzaam zijn op zee of in de haven en mensen die graag een zeeman of –vrouw aan de haak willen slaan kunnen zich aanmelden voor de datingavond. Hetero of homo, dat maakt niet uit. De singles kunnen tijdens Zeeman zoekt vrouw speeddaten, meedoen aan een matchtest, een rondleiding krijgen door het museum en luisteren naar muziek en gedichten. Maar zij kunnen ook ‘wegduiken in een van de vele intieme hoekjes in het museum’, aldus de organisatie.

Het idee voor de datingavond ontstond omdat de makers van de tentoonstelling Seks & The Sea met tientallen zeemannen en –vrouwen hebben gesproken over relaties. “Uit hun verhalen bleek dat het heel vaak helemaal niet eenvoudig is. Je bent vaak maanden van huis, je collega’s aan boord zijn voor die periode je enige vrienden en familie, het contact met thuis is lastig door het gebrek aan internet op zee en op zoek naar vertier in verre havens kom je een heleboel verleidingen tegen. Hierdoor raak je steeds meer vervreemd van je wereldje thuis en is het lastig een hechte band op te bouwen. Maar een relatie met een zeeman of havenheld is ook een avontuur. Niet alleen is het leven samen nooit saai en heb je veel vrijheid voor je eigen dingen, ook kun je misschien samen tijdelijk in het buitenland gaan wonen”, aldus het museum.

Geïnteresseerd in een liefde op zee? Aanmelden kan via de site van het Maritiem Museum.