112

Winkelcentrum Tillburg vrijgegeven

Winkelcentrum Pieter Vreedeplein in Tilburg is dinsdagavond vrijgegeven, nadat het eerder op de dag volledig was ontruimd nadat zeker twaalf medewerkers en klanten onwel waren geworden. Na zorgvuldige metingen en een analyse is niets bijzonders in het centrum gevonden. Dat heeft de politie laten weten.

Uit voorzorg blijven de brandweer en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wel metingen verrichten. De winkels gaan woensdag gewoon open.

Door onbekende oorzaak vielen twee mensen dinsdagmiddag flauw in het winkelcentrum. De tien anderen klaagden over hoofdpijn en prikkelende ogen en duizeligheid. Ze zijn ter plaatse behandeld. Mensen die in het winkelcentrum zijn geweest en zich daarna niet lekker voelen, kregen van de politie het advies zich te melden bij de huisarts of de huisartsenpost.

Mensen die hun auto in de parkeergarage onder het winkelcentrum hadden neergezet, mochten na 21.00 uur hun voertuig ophalen. De garage was eerst geventileerd. De brandweer heeft urenlang metingen verricht en kreeg daarbij onder meer hulp van medewerkers van Defensie en het RIVM.

ANP