112

Wielrenner mishandelt zwangere vrouw

Een verkeersruzie is vrijdagavond flink uit de hand gelopen in Leiden. Een wielrenner kwam in botsing met een auto en was zo kwaad op de bestuurster dat hij haar flink heeft mishandeld. Hij hield pas op toen hij erachter kwam dat ze zwanger is.

Rond 19.00 uur reed de vrouw over de Vlietweg, waar ze een wielrenner inhaalde. Een stukje verderop moest ze plotseling remmen voor een fietser, waardoor de renner achter op de auto van de vrouw botste. Toen ze uitstapte liep de wielrenner kwaad op haar af en sloeg haar meerdere keren met zijn vuisten in haar gezicht.

Hij trok haar vervolgens door de bosjes, waarna ze in het water van de Vliet viel. De verdachte wilde haar eigenlijk achterlaten, maar toen ze riep dat ze zwanger was probeerde hij haar de kant op te trekken. Dat lukte uiteindelijk pas met de hulp van een voorbijganger. Vervolgens is de wielrenner er vandoor gegaan en is de politie ingeschakeld.

De vrouw is gewond aan haar gezicht, armen en benen. De politie is nog op zoek naar de wielrenner en roept hem op zichzelf aan te geven. Ook wordt getuigen gevraagd zich te melden.

Kent of bent u deze vrouw? Neem dan contact op met onze redactie via het telefoonnummer 020-8007702