Wethouder Wijk bij Duurstede legt werk neer

Wethouder en locoburgemeester Carel van Gelder (VVD) van Wijk bij Duurstede heeft donderdag zijn werk als wethouder voor enkele weken neergelegd. Hij heeft dit besloten na die commotie die is ontstaan over een strafzaak rondom een grote wietplantage in Arnhem, waarbij zijn naam wordt genoemd.

De wethouder zou volgens het AD in 2010 een handlanger een pand hebben laten huren in het centrum van Arnhem, zodat daar een hennepkwekerij met meer dan 800 planten kon worden opgezet. Een jaar later werd de plantage opgerold door de politie. De handlanger offerde zichzelf toen op in ruil voor zwijggeld, maar kreeg dat geld nooit. Hij besloot toen met zijn verhaal naar buiten te treden.

Van Gelder benadrukte donderdagmiddag in een verklaring dat het “pertinent onjuist” is dat hij verdachte in die zaak zou zijn. Hij laat weten dat alle commotie hem zeer aangrijpt en heeft besloten om de komende weken geen werkzaamheden uit te voeren in het belang van de gemeente en “ook omdat het onterechte beeld dat nu van mij is ontstaan me enorm aangrijpt.”