'Weer resten Kris en Lisanne gevonden'

In Panama zijn opnieuw botresten gevonden die vermoedelijk van de in april verdwenen Nederlandse vrouwen Kris Kremers en Lisanne Froon afkomstig zijn. Dit meldden zondag Panamese media.

Een groep die donderdag de speurtocht in het gebied hervatte, heeft laten weten dat er weer botresten zijn aangetroffen. Die zijn voor onderzoek overgebracht naar Panama-Stad, aldus onderzoeksrechter Betzaida Pitty.

Kris en Lisanne verdwenen op 1 april in de jungle bij Boquete in Panama. In juni werden lichaamsdelen en spullen van de vrouwen gevonden, bij een rivier op 8 uur lopen van Boquete. Naar de twee is intensief gezocht. Wat er met de vrouwen is gebeurd, is nog onduidelijk. Op 18 juli was er een herdenking in Amersfoort.

De familie van Kris is teruggegaan naar Panama voor eigen onderzoek. Volgens de vader van Kris, Hans Kremers is er nog veel onduidelijk over wat er met de vrouwen is gebeurd. Zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut dat er na de verdwijning nog is geprobeerd te bellen met de telefoons van de vrouwen. Ook zijn er nog foto’s gemaakt met de digitale camera’s.

Bron: ANP