Website OV-chipkaart niet veilig door bug

De website van OV-chipkaart is niet veilig, zo bevestigt een woordvoerster van het bedrijf achter de chipkaart Trans Link Systems. De oorzaak is een bug in de software.

Door de bug kunnen persoonlijke gegevens van de chipkaarthouders met een online-account zichtbaar zijn voor anderen. Ook zijn hierdoor sommige gegevens te wijzigen, zoals namen, rekeningnummers en adressen. Wachtwoorden of gebruikersnamen konden niet veranderd worden. Trans Link is de afgelopen dagen druk bezig geweest met het oplossen van het probleem. De verwachting is dat het probleem dinsdag verholpen is.

HetĀ probleem op de website kwam vorige week aan het licht nadat een gebruiker onbedoeld de gegevens van iemand anders op zijn scherm kreeg. “Hij maakte daarvan een print waardoor we relatief snel de oorzaak konden achterhalen. De afgelopen dagen hebben we de aanpassing al succesvol getest. Maandag is de laatste”, aldusĀ de woordvoerster.

Volgens de woordvoerster zijn er geen signalen dat andere gebruikers last van het lek hebben ondervonden of dat ze financieel zijn gedupeerd.