112

'Joodse vrouw mishandeld om vlag Israël'

Een vrouw in Amsterdam is dinsdag ernstig mishandeld omdat zij een Israëlische vlag aan haar balkon had gehangen. Dat meldt AT5 donderdag, de vrouw zou en hersenschudding, gekneusde ribben en verwondingen in haar gezicht hebben overgehouden aan de aanval.

De Joodse Seraphina Verhofstadt werd in haar maag en gezicht slagen. Ook werd een brandende fakkel naar de ‘kankerjood’, zoals ze door haar belagers werd genoemd, gegooid. Ze wist te ontkomen door met een verfbus te spuiten. Ze had de bus bij zich omdat ze zaterdag al was bedreigd dat mensen haar keel door zouden snijden.

Ze heeft direct beveiliging van de politie gekregen omdat de kans groot is dat de daders terug zullen komen. De politie is op zoek naar mensen die meer weten, iets van de aanval hebben gezien, of mensen hebben zien lopen die onder de rode verf zaten.

Aanleiding

Seraphina had een Israëlische vlag uit haar raam gehangen, dit als reactie op meerdere Palestijnse en Hamasvlaggen die in haar buurt werd opgehangen als protest tegen het conflict in Gaza. Op het Krugerplein werden bij een woning met een vlag van Israël ruiten ingegooid en een brandbom naar de woning gegooid.

De gemeente Amsterdam heeft het uithangen van vlaggen vanwege de aanhoudende conflicten in de stad verboden. De Tweede Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes hebben Kamervragen gesteld naar aanleiding van de berichtgeving van AT5.

De hele reportage is te zien op de site van AT5.