Vrachtwagenchauffeur uit Deurne op brandende veerboot

Een van de Nederlandse opvarenden op de brandende veerboot in de Adriatische Zee is vrachtwagenchauffeur Joran uit het Brabantse Deurne. Dat bevestigt zijn werkgever, directeur Joost Hafmans van VTS Trucks uit Boxmeer zondagavond aan onze redactie.

Hafmans maakt zich zorgen. “Je ziet de berichten op televisie en je weet niet hoe het gaat aflopen.” Een medewerker van het Boxmeerse bedrijf heeft zondag twee keer contact gehad met de chauffeur. Hij vertelde dat er geen eten en drinken was en dat hij het koud had. Hij had wel het gevoel dat het allemaal goed ging komen. Om zes uur vanavond was het laatste contact. Hafmans vertelt verder dat het moeilijk is om contact te krijgen. “Hij zit natuurlijk op een veerboot en dat is altijd al moeilijk, laat staan nu.”

Tijdens het laatste contact vertelde Joran ook dat alle vrouwen en kinderen van boord waren gehaald. De vrachtwagenchauffeur is één van de vier Nederlanders aan boord van het schip. Verder is er nog een man en een vrouw van Nederlandse afkomst aan boord. Een andere Nederlander is al in veiligheid gebracht.

Crisiscentrum

Er wordt door de Nederlandse ambassade continu contact gehouden met het crisiscentrum in de Griekse hoofdstad Athene. In totaal zijn er nog zeker 250 mensen aan boord.

Toen de brand zondagochtend vroeg uitbrak waren er zo’n 466 mensen op de ferry. Inmiddels zijn ruim 165 mensen van boord gehaald. De reddingsacties worden bemoeilijkt door harde wind en hoge golven.  Het schip is stuurloos en drijft in de richting van Albanië. De brand brak uit op het autodek en breidde snel uit over de rest van het schip. Het schip was onderweg van Igoumenitsa in Griekenland naar Ancona in Italië.