Voorlichting op Eckartcollege na vechtfilmpje

Het Eindhovense Eckartcollege gaat voorlichting geven na aanleiding van een filmpje van een vechtpartij dat op internet circuleert. Rector Jean Wiertz van het Eckartcollege is erg geschrokken van het filmpje.

Twee zaken baren de rector grote zorgen. “Allereerst gaat het om buitensporig geweld. Daarnaast kijkt een grote groep toe, die pas ingrijpt op het moment dat het al uit de hand gelopen is.” Wiertz geeft aan dat de school dit nooit helemaal kan voorkomen. In de preventie van dit soort incidenten wil de school een rol gaan spelen. Daarom gaat het college het filmpje met de leerlingen bekijken en vervolgens in gesprek met de leerlingen over hoe je in zo’n situatie moet handelen.

De vechtpartij vond maandag in de buurt van de school plaats. Op het filmpje is te zien hoe een leerling van het Eckartcollege een andere jongen mishandelt. Hij slaat het slachtoffer diverse keren en geeft hem nog een flinke trap na. De vmbo-leerling is geschorst. Over de identiteit van het slachtoffer is weinig bekend. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Onderstaand het bewuste schopfilmpje.