Vijf jaar na Sydney-avontuur

Jan Rutten wordt er nog wekelijks op gewezen. De bijzondere vakantie met zijn toen 15-jarige kleinzoon Nick in 2009. Ze gingen op vakantie naar de beroemde Australische stad Sydney, maar door een foutje van het reisbureau werd het een hele wereldreis.

Jan en Nick sprongen in het vliegtuig, dolenthousiast om onder meer het beroemde operagebouw te zien. Een paar uur vliegen later, landden ze in Halifax, Canada. Hier maakten ze de overstap naar Sydney. Ze vonden het echter wel raar dat er maar een klein vliegtuigje stond om ze naar Australië te vliegen.

Na de vlucht vanuit Halifax kwamen ze aan in Sydney. Het was alleen niet helemaal wat ze hadden verwacht, de vlucht duurde aanzienlijk korter en wat ze zagen waren niet bepaald kangoeroe’s en koalaberen. Ze stonden wel in Sydney, maar dan wel de variant in de Canadese provincie Nova Scotia.

Sydney

Het enige wat in deze vissersplaats te vinden is, is een haven met vissersbootjes en een kolenmijn. Niet bepaald wat ze hadden verwacht. Ze boekten snel een nieuwe vlucht en vier dagen later konden ze alsnog genieten van het Australische Sydney.

Bij het reisbureau schaamden ze zich behoorlijk voor het foutje. Ze hebben alle extra kosten ruimschoots goedgemaakt. En Jan en Nick? Die laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Ze stappen nog net zo makkelijk in een vliegtuig voor een verre reis, maar ze letten nu wel goed op waar ze heen gaan.