Verkeersdrama Meijel: 15 maanden cel geëist

De officier van justitie heeft 15 maanden cel geëist tegen Sebastian D. (33), die mei vorig jaar drie leden van één familie doodreed in Meijel, Limburg. Ook moet de Pool voor 4 jaar zijn rijbewijs inleveren, aldus de strafeis.

De officier verwijt D. roekeloos rijgedrag en neemt het hem kwalijk dat hij nooit zijn spijt heeft betuigd aan de familie van de slachtoffers. Uit politieonderzoek blijkt dat de verdachte meer dan 120 kilometer per uur reed bij het verkeersdrama, waarbij het echtpaar Sjraar (67) en Riek Hanssen (64) uit Meijel en hun 2-jarige kleindochter Ise Derijks uit Heesch om het leven kwamen.

Getuigen bevestigen dat D. die ochtend met veel te hoge snelheid de bocht nam op de Heldensedijk, de controle over het stuur verloor en op de twee fietsen van de slachtoffers knalde. Hun kleinkind zat in een kinderstoeltje. Ze stierven ter plekke. Een getuige sprak D. aan op zijn rijgedrag. Hij repte in het Engels over een ‘driving problem’.

D. beweert dat hij niet harder reed dan 80 kilometer per uur. Als gevolg van een mankement aan zijn auto zou hij aan het slingeren zijn gegaan. Technisch onderzoek heeft uitgewezen dat dat niet het geval kan zijn. Ook had hij niet gedronken of drugs gebruikt, aldus het onderzoek.

ANP