Verhoren zwempedo Jacob V. leveren niets op

Nieuwe ouderverhoren in de zaak tegen de van ontucht verdachte zwemleraar Jacob V. (29) uit Soest hebben niets opgeleverd. Dit bleek donderdag tijdens een niet-inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Haarlem.

V. wordt ervan verdacht in een zwembad in recreatiegebied Spaarnwoude ontucht te hebben gepleegd met 25 jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Zijn advocaat Xander Sijmons wilde de ouders van alle slachtoffers opnieuw horen, onder meer om te onderzoeken of hun verklaringen door onderlinge informatie-uitwisseling waren beïnvloed.

Van de rechter-commissaris kreeg Sijmons in eerste instantie toestemming acht ouders opnieuw te ondervragen. Omdat die gesprekken geen nieuwe informatie opleverden, stak de rechter-commissaris vorige maand een stokje voor de verhoren van de overige ouders. Sijmons protesteerde hier donderdag tevergeefs tegen bij de rechtbank.

Hierboven is de video te zien van de ouderbijeenkomst van 13 maart, toen bekend werd dat Jacob V. werd verdacht van ontucht.