Verdachte moord Nicole is tbs´er

De man die vorige week werd gearresteerd voor de moord op en verkrachting van Nicole van den Hurk is een tbs´er. De 46-jarige Helmonder heeft op 23 september 2000 een vrouw verkracht en is hier in januari 2001 voor veroordeeld, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Hij kreeg drie jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd.

De tbs’er woonde onder begeleiding in een woning in Helmond. Hij werd hier voorbereid op zijn terugkeer in de maatschappij en was daar volgens het Eindhovens Dagblad anderhalve maand geleden komen wonen.

Nicole verdween op 6 oktober 1995, toen zij op de fiets op weg was naar haar bijbaantje. Zij was toen 15 jaar oud. Haar lichaam werd bijna twee maanden later pas gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. Haar stiefvader en stiefbroer werden eerder aangemerkt als verdachten.

DNA

De 46-jarige Helmonder kwam in beeld omdat zijn DNA overeenkomt met het DNA dat op het lichaam van Nicole is gevonden. Hij zit momenteel in beperkingen. Justitie legt hem verkrachting en moord/doodslag ten laste.