Verdachte Vinkeveen komt vrij

De verdachte van de dodelijke aanvaring op de Vinkeveense Plassen, Arnoud H., komt vrij. De raadkamer heeft vrijdag besloten de vordering om hem langer vast te houden, afgewezen. Dit betekent dat de 49-jarige Oosterbeker op vrije voeten komt.

De conclusie is dat het juridisch gezien niet mogelijk is om de man langer vast te houden. Volgens de rechtbank zijn er geen ernstige aanwijzingen van opzet of roekeloosheid. Wel acht de rechtbank de aanwijzingen voor dood door schuld aanwezig.

Advocaat Richard Korver staat een van de weduwen bij in de zaak en laat weten: “mijn cliënt is verbijsterd over het besluit van de rechtbank. Zij begrijpt niet dat meneer straks weer kan rondlopen en kan varen op de plek waar zij groot is geworden. Ze weet weet ook niet hoe zij dit ooit haar kinderen moet uitleggen.”

Bij de aanvaring op de Vinkeveense Plassen kwamen begin augustus twee mannen uit Leusden om het leven. Onlangs lekte ook videomateriaal uit waarop te zien is dat H. het niet al te nauw neemt met veiligheid op de weg of in het water.