Sport

Van Persie reageert op racisme na selfie

Aanvoerder van het Nederlands elftal, Robin van Persie, heeft zondag na de wedstrijd tegen Letland gereageerd op de reacties die de selfie van Leroy Fer losmaakten. De reacties op de foto die de international op social media plaatste maakten Van Persie verdrietig.  “Ik vind dat deze mensen als voorbeeld moeten worden gesteld. Het is al de zoveelste keer dat het gebeurt”, reageert hij. “Ze moeten op het hoogste niveau worden aangepakt. Dit gedrag moet afgelopen zijn.”

De aanvoerder zegt vervolgens: “Deze spelers vertegenwoordigen Nederland, waar het niet uitmaakt welke kleur je hebt. Bij ons is dat zeker niet zo, en zo hoort het ook in het leven niet te zijn. Ik vind het echt shocking.”

De PvdA reageerde zondag ook al op de racistische reacties. Kamerleden Ahmed Marcouch en Keklik Yucel hebben zondag aan de ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) gevraagd of het OM onderzoek naar de uitlatingen kan doen en eventueel vervolging instellen, ook als er geen aangifte is gedaan.