Van Aartsen verbiedt protestmars

De Haagse Burgemeester Jozias van Aartsen gaat een nieuwe ‘Mars van de Vrijheid’ door de Schilderswijk verbieden. Volgens hem is de kans te groot dat er rellen uitbreken als betogers in de wijk demonstreren tegen moslimextremisme. Dat meldt het AD op basis van bronnen rond het Haagse stadhuis.

Afgelopen zondag liep een demonstratie tegen de moslimextremisten van ISIS in de Haagse Schilderswijk uit de hand. Sympathisanten van ISIS wachtten de betogers op en vielen hen daarna aan met stenen.

Daarop kwam de ME in actie en werden er charges uitgevoerd. Ook de pers werd belaagd bij de tocht waar 150 mensen aan deelnamen.

Nieuwe mars

De demonstratie werd afgebroken en de organisatie kondigde een nieuwe mars aan. PVV-leider Geert Wilders had woensdag opgeroepen om aan de betoging deel te nemen. Jongeren uit de wijk zeggen de protestmars opnieuw tegen te willen houden.

Van Aartsen maakt zijn besluit om de mars te verbieden waarschijnlijk donderdagavond bekend. De betogers moeten vermoedelijk uitwijken naar het Malieveld.