Gezondheid

Hartje Zomer: Vakantie eindigde dramatisch voor Jorick (20)

Zomers zijn vaak heerlijk. Je komt lekker even bij, gaat met je familie of vrienden op vakantie en daarna ga je weer uitgerust naar school of je werk. Tenminste, als het goed is. Soms lopen vakanties dramatisch af. Zo ook vorige zomer voor de 20-jarige Jorick Brosky uit Mijdrecht.

Het leven lachte  Jorick toe. Hij was fit, jong en had het vooruitzicht op een goede baan bij Defensie. Totdat tijdens een zonnige middag een duik in de Vinkeveense plassen alles voor hem veranderde. Doordat het water troebel was kon Jorick niet goed zien dat het er niet diep was.  Een vaargeul heeft ervoor gezorgd dat hij nu een volledige dwarslaesie heeft. Jorick is verlamd vanaf zijn nek.

Vrienden en familie zijn druk met geld inzamelen voor Jorick. Stamceltherapie zou uitkomst voor hem kunnen bieden. Dat kan alleen in het buitenland en de behandeling is nog in ontwikkeling. Hij hoopt hierdoor van de zorg af te komen, zoals hulp bij toiletteren en om zijn handfunctie terug te krijgen. Wil jij Jorick steunen? Ga dan naar zijn Facebookpagina.