Jorge Zorreguieta niet overleden

Bronnen dichtbij het Koningshuis hebben bevestigd dat de berichten over het overlijden van Jorge Zorreguieta niet juist zijn. Ook het ziekenhuis in Buenos Aires waar Zorreguieta verbleef twitterde donderdag dat hij niet is overleden. De berichten volgen op eerdere berichtgeving dat de vader van koningin Máxima zou zijn overleden.

Het Fundaleu ziekenhuis in Buenos Aires waar Jorge Zorreguieta tot woensdag verbleef twittert dat hij niet is overleden, maar dat Jorge stabiel is en inmiddels thuis. Zorreguieta is 86 jaar oud en lijdt al lange tijd aan leukemie. Afgelopen week is koningin Máxima nog met spoed naar Argentinië gevlogen om haar vader te bezoeken.

Eerder meldden vrijwel alle Nederlandse media dat de vader van Máxima zou zijn overleden op basis van berichtgeving door Argentijnse media. Die berichtgeving lijkt nu niet te kloppen. De Argentijnse kranten die het nieuws meldden hebben dat inmiddels van hun website gehaald.

Onderstaand de tweet van de Argentijnse krant La Nacion, waarin zij het bericht over het overlijden van Zorreguieta rectificeren.