Twente boos over verplichte wissel kabelaar

Een groot deel van Twente moet op 1 januari verplicht overstappen van kabelmaatschappij Ziggo naar Caiway. Dit komt doordat het bedrijf dat het net en de kabels beheert in die regio, Cogas, een deal met Caiway heeft gesloten.

De bewoners voelen zich met de rug tegen de muur gedrukt omdat ze geen andere maatschappij dan Caiway kunnen kiezen. Ze vinden ook dat het bedrijf misbruik maakt van de monopoliepositie, aangezien de kosten bij de nieuwe kabelaar volgens hen “tientallen euro’s per maand hoger liggen”.

Behalve de extra kosten, zorgt het ook voor een hoop gedoe, vooral voor mensen die niet veel met computers doen. Mensen die al jarenlang hun e-mailadres van Ziggo gebruiken, zijn hun adres opeens kwijt. Al hun contacten moeten tijdig het e-mailadres in hun adresboek wijzigen naar een nieuw Caiway-adres.

Glasvezelnetwerk

De overstap heeft ermee te maken dat Cogas over wil naar een glasvezelnetwerk, dit is iets wat Ziggo niet ondersteunt. Volgens Cogas is de overstap dan ook noodzakelijk, aangezien onlangs op veel plekken in Twente extra glasvezel is aangelegd. Raadsleden in regio zeggen dat ze nooit toestemming voor de aanleg van de glasvezelkabels hadden gegeven, als ze hadden geweten dat ze zouden worden verplicht naar Caiway over te stappen.

De Facebookpagina ‘Cogas, wij kiezen zelf‘ heeft in korte tijd al bijna 10.000 mensen aan zich weten te binden. Op verschillende online petities stromen o0k duizenden handtekeningen binnen.