Sport

Trainer Lodeweges stapt op bij Cambuur

Trainer Dwight Lodeweges is dinsdag opgestapt bij SC Cambuur. De geboren Canadees maakte een dag eerder bekend dat hij na dit seizoen overstapt naar sc Heerenveen, de aartsrivaal van Cambuur, wat tot veel onrust leidde in Leeuwarden. Boze supporters van Cambuur bestormden dinsdag het stadion toen de selectie daar aan het trainen was en eisten het vertrek van Lodeweges.

De trainer vindt dat er een onwerkbare situatie is ontstaan, die destructief is voor zowel de club als de prestaties van het eerste elftal, zo meldde Cambuur dinsdagavond op de website. Henk de Jong, Jan Bruin, Sandor van der Heide en Réne Grotenhuis maken samen het seizoen af als staf van Cambuur.

De Friese promovendus staat na 29 wedstrijden op de 11e plaats in de eredivisie met 35 punten, maar is daarmee nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud. De clubleiding van Cambuur wilde graag door met de 56-jarige Lodeweges, die eerder werkte bij onder meer FC Groningen, NEC en PSV. De Canadese oud-voetballer maakte echter gebruik van een clausule in zijn doorlopende contract, dat hij na 1 jaar kon vertrekken uit Leeuwarden.

Het nieuws dat Lodeweges volgend seizoen bij Heerenveen aan de slag gaat, sloeg in Leeuwarden als een bom in. De officiële supportersvereniging zegde maandag direct het vertrouwen op in de veelgeprezen hoofdtrainer. Dinsdag bestormden enkele tientallen boze fans het stadion. Ze drongen hardhandig naar binnen en scandeerden onder meer ‘Lodeweges rot op’ en ‘verrader’ richting de trainer. De fans eisten dat Lodeweges per direct zou vertrekken en dat De Jong het zou overnemen. Enkele uren later kregen zij hun zin.

Bron: ANP