Sport

Toch nog onrust na huldiging Ajax

Het was zondag uiteindelijk niet alleen maar feest rond het landskampioen van Ajax. In totaal arresteerde de politie in Utrecht en Amsterdam 100 personen.Van hen zijn 35 maandag met een boete vrijgelaten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag laten weten.

De politie arresteerde zondagavond in de binnenstad ruim 60 mensen die zich misdroegen en vernielingen aanrichtten, van wie 35 in en rond de Spiegelstraat. Zij zitten nog steeds vast. Anderen zijn aangehouden op het Weesperplein wegens vernielingen aan een metrostel. Op andere plaatsen in de stad zijn ook mensen aangehouden.

De 30 relschoppers die zondag op station Utrecht Centraal waren gearresteerd, wegens vernielingen in de trein van Almelo naar Amsterdam, zijn overgebracht naar de hoofdstad. Zij zitten ook nog vast. Eerder haalde de politie al ongeveer 50 vandalen uit dezelfde trein in Arnhem. Deze Ajax-fans mochten naar huis nadat hun gegevens waren genoteerd.

Eerder bij de huldiging van het kampioenselftal zei burgemeester Eberhard van der Laan zondag nog dat er overdag ”minder dan tien aanhoudingen” waren geweest en dat dit ”bijna te verwaarlozen” was. Bij de huldiging zelf werden twee personen aangehouden omdat ze de openbare orde verstoorden en vuurwerk bij zich hadden.